Over info@streektaolmuziek.nl

Henk & Roel hebben in het verleden deel uitgemaakt van The Scandals een popgroep die in de provincies Drenthe, Friesland, Groningen en Twente veel optraden in dancings. Het schrijven en componeren "wat ze in die tijd niet deden en nu wel" geeft hun zoveel plezier wat uiteindelijk heeft geresulteerd in het maken van een album. Omdat ze beide de Drentsche taal een warm hart toedragen is het een CD geworden met twaalf Drentstalige liedjes. De CD heeft als titel "JAOR'N LATER"

Nieuwe CD “Holt niet op”

Henk en Roel Hebben een nieuwe CD gemaakt met 11 nummers de CD is opgenomen en gemasterd bij de “Flowertree Studio”
Op de CD spelen een aantal gastmuzikanten mee. Wij danken hun voor de bijdrage die zij geleverd hebben. De CD is te verkrijgen bij h.vleems@gmail.com en rluchies@ziggo.nl

“Streektaolmuziek”

Het kinderkoor Ozewiezewoze van de Gemengde Zangvereniging Sleen heeft in samenwerking met het Duo Henk Vleems & Roel Luchies zondag een kerst cd opgenomen. Een lied over de kerstboom en genaamd ‘De Kerstboom’.

Vol zenuwen kwamen de 22 kinderen van het koor aan bij de studio in Nieuw-Amsterdam. Aan dirigente Tanja de taak om de zenuwen te verminderen.

Na het nodige opwarmen van de stemmen en het wat heen weer schuiven door de techneut was het tijd voor de eerste take. Spannend was het wel, maar na vijf takes was het dan helemaal gelukt! De single zal worden aangeboden aan RTV Drenthe in de hoop dat de single met de kerstdagen veel gedraaid gaat worden.

Henk Vleems & Roel Luchies
Henk en Roel hebben in het verleden deel uitgemaakt van de popband The Scandals. Deze in 1965 opgerichte band maakte eigen nummers en zong covers. Na een stop van enkele jaren hebben Henk en Roel de draad weer opgepakt in 2006. Ze zijn begonnen met het zingen van Drentstalige liedjes en worden onder ander geënspireerd door het Duo Harm & Roelof. Omdat er relatief weinig Drentstalige kerstliedjes zijn en met name kinderliedjes is er gekozen voor deze samenwerking met het kinderkoor Ozewiezewoze.

Dus wie weet straks een Slener koor in de Itunes top 40! We houden u op de hoogte.

Klik hier voor alle foto’s.

Verslaggever: Paul Steenbergen

Nieuws archief

 Huus van de Taol optreden;

Tussendeur kunn,n wij geniet,n van prachtige streektaolmuziek verzorgt deur Henk Vleems en Roel Luchies geboorn en getoog,n in Gees en as darde was er Gerard Lanting bij, Henk en Roel bint van vrogger nog bekend van de band Scandals en noe gaot ze meer op de toer van Harm en Roelof dat is ok heur grote inspiratiebron. Wij hebt de morg,n ofsleut,n mit een lekkere broodmaoltiet mit een dikke krokette en een lekkere komme soep en dit alles was goed verzorgt deur de mitwarkers van zaal Muller in Beil,n

 
Zundag in OpStreek ok weer een nummer van de PLAAT VAN DE MAOND van Roel Luchies en Henk Vleems!
Foto: Zundag in OpStreek ok weer een nummer van de PLAAT VAN DE MAOND van Roel Luchies en Henk Vleems!
 
 
 

 

donderdag 16 augustus 08:23

 

Henk Vleems (65) en Roel Luchies (60), ooit in de ban van de rock & roll, hebben nu de Drentstalige cd Jaor’n Later gepresenteerd. Henk Benting   (Foto: Foto Benting)

 

Gees / regio – Ooit maakten ze furore met stevige rock & roll, maar de tijden zijn veranderd. Henk Vleems (65) uit Gees heeft samen met zijn muziekvriend Roel Luchies (60) uit Emmen afgelopen maand de Drentstalige cd Jaor’n Later gepresenteerd. Een cd met twaalf luisterrijke Drentse liedjes. Met herkenbare onderwerpen, dichtbij huis en over alledaagse zaken.

 

Met de cd hebben Vleems en Luchies een passend vervolg gegeven op het Drentstalig nummer Deur het Drentse Laand, waarmee het duo sinds 2006 veel succes oogstte. Met name bij de regionale radio-stations is het nummer vaak te horen. De beide songwriters willen met hun nieuwe cd een breed publiek bereiken en vooral de Drentse taal promoten. ‘Er is nog steeds een groeiende belangstelling voor de streektaalmuziek en daar willen we graag op inspelen’, zeggen Vleems en Luchies.Muziek zit in hun bloed en de liefde voor Drenthe is bij de geboren en getogen inwoners van Gees onomstreden. ‘Het idee speelde al veel langer om een cd met Drents gerelateerde liedjes te maken. Zes jaar geleden zijn we gestart met het schijven van teksten en met het componeren van de muziek.’Het bekende duo Harm & Roelof vormde voor Vleems en Luchies een inspiratiebron. Henk Vleems en Roel Luchies zijn duidelijk niet over één nacht ijs gegaan. ‘Een cd samenstellen is van een hele andere orde dan liedjes maken. We hebben ons oor onder meer te luister gelegd bij de muziekschool in Emmen en daar onder meer op het gebied van sounddesign de nodige kennis opgedaan.’

Lees verder in de nieuwe editie van Coevorden Huis aan Huis.

Muziekliefhebbers kunnen de cd bestellen door 15,00 euro (incl. verzendkosten) over te maken via PayPal. Of door 15,00 euro over te maken op 3033.59.536 t.n.v. Roel Luchies en Henk Vleems met vermelding van adres, postcode en woonplaats.

Meer info: www.streektaolmuziek.nl