Media

De Scandals laten Gees rocken
donderdag 2 september 2010 11:18

foto: Eigen foto
Gees – Voor liefhebbers van rock & roll herleven vrijdagavond 3 september in de feesttent in Gees oude tijden. Aan de vooravond van het vliegevenement Fly-In is er een swingend optreden te beluisteren van de Scandals. De band maakte in de jaren zestig en zeventig tot ver buiten de Drentse regio grote muzikale furore.
Henk Vleems en Roel Luchies, nestors van de Scandals, brengen samen met Arjan Sikken, Paul Kippersluis, Gerard Lanting en Marco Lange een ode aan de ooit zo roemruchte band. ‘De oude rockers uit Gees laten nog even weer flink van zich horen’, glimlacht Henk Vleems. De zanger-gitarist uit Gees en Roel Luchies zijn twee van de originele leden van de Scandals. De band werd opgericht in 1965. Door het grote succes kreeg de popband in 1966 een eigen fanclub, met als hoogtepunt meer dan duizend leden. De muziek was de top-40 uit die jaren, met onder meer covers van Rolling Stones, Animals en The Kinks.In 1970 kwam de groep onder de hoede van impresario Ben Lukken en die zorgde ervoor dat de band wekelijks in actie kwam. De groep maakte singles en werd op de landelijke radiostations gedraaid. In 1976 werden de activiteiten stopgezet, maar in 2006 pakten Luchies en Vleems de draad op met het opnemen van nieuw (Drentstalig) materiaal. Het nummer ‘Deur het Drentse laand’ maakt veel indruk en is regelmatig op RTV Drenthe te horen.
Het optreden van de Scandals Revival Band is ontstaan, toen de organisatie merkte dat deelnemers aan de Fly-In en oldtimerdag al vrijdagavond naar Gees wilden toekomen om zo de vaak lange reis op zaterdagochtend te omzeilen. ‘Dat zette ons aan het denken om ook op vrijdagavond nog iets leuks te organiseren’, aldus Adri Kuyper. ‘Tegelijkertijd ook voor de tientallen vrijwilligers die meehelpen. En als je het over muziek hebt uit Gees, dan kom je al gauw uit op de Scandals!’Het optreden van Scandals Revival band wordt vrijdagavond voorafgegaan door een muzikale show van Low Budget, een rock ’n rollband uit Zwinderen. Dat begint om 20.30 uur.